Trénerek
Bitai László
Bitai László
Tréner, befektető

Üdvözöllek

 
 
László vagyok és szenvedélyem a pénzügyek, befektetések. Pénzügyi elemző vagyok.

2006 óta foglalkozom cégelemzéssel. A szabadidőmben is ezzel foglalkozom, amikor kiválasztom a kedvenc részvényeim. Szeretek úgy gondolni a cégekre, mint az emberekre: mindegyik a saját értékeivel, tulajdonságaival, gondjaival, kihívásaival....

A többéves tapasztalatom alatt alkalmam volt sok cégbe betekintést nyerni. Tulajdonképpen több száz cégről van szó, különbőző ágazatokból. Ezalatt elolvastam több száz befektetési tervet, éves jelentést, cashflow előrejelzést. Tárgyaltam vállalkozókkal, vezetőkkel, pénzügyi igazgatókkal és farmerekkel is. Mindenkinek van egy mondandója, sztorija, néhány pedig különösen érdekes. 
 
Sok hibát is láttam elkövetni, akár nagy cégeknél is. Gyakran banális hibákról volt szó, amiket könnyen el lehetett volna kerülni. Más esetekben a piac nem igazolta vissza az elvárásokat, terveket. De olyan eseteket is láttam, amikor a cégvezetés nem volt hajlandó elvégezni a szükséges változtatásokat...csak miután már késő volt.

Az évek során folyamatosan tanultam a pénzügyi elemzés fortélyait. ACCA és CFA vizsgákon mentem át. Tucatnyi szakkönyvet kiolvastam (és még olvasok). Képzéseken vettem részt. Számtalan képzést tartottam pénzügyekről munkatársaknak, de vállalkozóknak és magánszemélyeknek is.
 
Aktívan befektetek a tőzsdén és portfolióm nyilvános, követhető a https://www.etoro.com/people/bitail   címen.
 
Érdekel a pénzügyek világa ? Érdekel az anyagi gyarapodás mikéntje ?
 
 
Tapasztalataim szívesen megosztom a képzéseimen. Várlak téged is.